Rețeta aceasta este pe blog datorită bunicii mele și îi mulțumesc că tare bună a ieșit.
Este datorită ei deoarece atunci când am fost acasă, mi-a dat vreo 2kg de mere pe care efectiv nu am putut să le termin la timp și a trebuit să le transform.
Ingrediente pentru blat
120 ml apă minerală
100 ml ulei de cocos (sau ce îți place ție)
100g zahăr brun
1 lingură oțet
500g făină (eu am folosit 30% albă, 70% integrală)
un praf de sare
1 praf de copt
Mod de preparare
- Începe prin a face umplutura. Eu cum detest răzătoarea, am preferat să tai merele cuburi, însă tu poți să alegi pe care dintre cele două variante folosești. Punem merele într-o oală, alături de cele două linguri de zahăr și scorțișoara și fierbem până eliminăm tot lichidul și sunt gătite merele. Merele mele erau foarte coapte, iar mie nu îmi place plăcinta foarte dulce, din acest motiv este o cantitate așa mică de zahăr. Te încurajez să guști din compoziție în timp ce se gătește și să ajustezi după gustul tău.
- Între timp ne ocupăm de blat. Într-un bol mare adăugăm zahărul, uleiul și apa minerală și amestecăm până se topește zahărul. Adăugăm apoi restul de îngrediente și frământăm puțin aluatul.
- Când s-a format ca o bilă, o tăiem în două și le intindem în două dreptunghiuri egale, de forma tăvii pe care o folosești. Eu am folosit tava de la cuptor pentru cantitățile acestea.
- Punem o foaie de copt în tavă, iar apoi prima foaie. Folosim o furculiță să o înțepăm de câteva ori. Punem apoi umplutura și apoi cea de-a doua foaie. Înțepăm din nou cu o furculiță și e gata de copt.
- O coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30-35 minute.
O lăsăm la răcit și apoi o tăiem în pătrate pentru servit.