Pesto de leurdă

Am ezitat să încerc leurda căci de când mă știu nu prea mi-a plăcut usturoiul. Însă am văzut atât de mult rețete online căci efectiv nu m-am putut abține. Și tare bine am făcut pentru că este absolut delicios.

Dacă și voi sunteți ca mine și nu vă împăcați bine cu usturoiul, vă îndemn să încercați. Este posibil să vă surprindă, mai mult decât credeți. Mai ales că se face atât de rapid.

Ingrediente

  • 100g sâmburi de nucă, lăsați la înmuiat cu o seară înainte

  • 200g leurdă

  • 3 linguri drojdie nutrițională

  • 100ml ulei măsline

  • 1 linguriță de sare.

Mod de preparare

  • Începem prin a scurge și a clăti o dată nucile. E bine să le lăsăm la înmuiat deoarece putem asimila mai bine nutrienții din nuci în acest mod.
  • Punem toate ingredientele (mai puțin uleiul) într-un robot de bucătăriu și mixăm până cânt totul se transformă într-o pastă.
  • După acest moment începem să punem uleiul în firișor subțire până ajungem la consistența care ne place. În funcție de preferința personală este nevoie să pui mai mult sau mai puțin ulei.
  • Transferăm compoziția într-un borcan și punem un strat subțire de ulei deasupra.
    Rezistă în frigider până la 7 zile însă sunt convinsă că îl veți termina mai repede.