M-am apucat de rețeta aceasta pentru că așa mi s-a făcut o poftă de eclere și mi-am dat seama căutând pe net că este imposibil să găsești în coferătăriile din Romania un ecler vegan care să imite pe bune eclerul. Singura chestie pe care am văzut-o aproape a fost un mousse în formă de ecler, care a fost bun, dar nu a fost ecler, iar eu asta pofteam 👀.
Rețeta de mai jos nu e cea mai simplă, dar nici cea mai complicată. Însă la gust e fenomenală. Mi-a umplut sufletul de bucurie la fiecare îmbucătură.
___
Nu uitați că aveți 10% discount la toate produsele folosind voucherul BeVegan10 pe www.cosultaubio.ro până la finalul lunii aprilie.
___
Ingrediente pentru cojile de eclere
85g făină
55g înlocuitor de ou
150g lapte vegetal
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
45g unt vegan
1/2 linguriță sare
125g apă
i lingură jumătate de oțet
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 220 grade.
- Cernem făina și dăm deoparte.
- Într-un alt castron de dimensiuni medii, adăugați înlocuitorul de ouă vegan și lapte. Se amestecă până se combină bine și până nu se formează bulgări. Apoi adăugați praf de copt, bicarbonat de sodiu și apoi oțet. Pe măsură ce adăugați aceste ingrediente, volumul va crește de până la 4 ori. Lăsați-l să se odihnească timp de 5 minute în timp ce vă pregătiți pentru următorul pas.
- Într-o oală, adăugați unt, sare și apă. Aduceți amestecul la fierbere. De pe foc, apoi adăugați făina cernută. Amestecați până când se combină într-o compoziție tare. Puneți focul la loc și gătiți aluatul câteva secunde. Continuați să amestecați. De pe foc, transferați aluatul într-un castron mare.
- Acum, amestecul de înlocuitor de ouă a crescut de 4 ori. Adăugați amestecul în aluat în 3 loturi. Se amestecă până când oul dispare sau se combină bine.
- Transferați amestecul într-un poș. Folosind poșul facem eclere pe aproximativ 10cm lungime în tava de cuptor pe care ai pus o foaie de copt.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 ° C timp de 20 de minute, apoi coborâți la 200 ° C pentru încă 10-15 min.
Lăsați-le să se răcească complet pe raftul de răcire.
Ingrediente pentru cremă și topping
200g ciocolată neagră
3 linguri de amidon
o păstaie de vanilie
1 linguriță de turmeric
3 linguri zahăr brun
250ml lapte vegetal
Mod de preparare
- Într-un castron amestecăm turmericul, amidonul, zahărul și câteva linguri de de lapte. Amestecăm bine până când formăm o pastă. Adăugăm pasta și restul laptelui într-o crăticioară.
- Adăugăm păstaia de vanilie tăind-o pe mijloc, scoatem sâmburii de vanilie pe care îi adăugăm în lapte și adăugăm și păstaia efectivă.
- Punem pe foc mediu și amestecăm în continuu până când se întărește. După ce s-a gătit crema, o lăsăm la o răcit cu o folie de plastic deasupra să nu se formeze crustă (folia trebuie să atingă crema atunci când o punem).
- Când eclerele și crema sunt reci, ne apucăm de topim ciocolata pe bain marie. (un castron care e pus peste o oală în care fiebe apa, fără ca acesta să atingă apa).
Mod de asamblare
- Tăiem eclerele în două pe lung. Partea de sus a eclerelor o scufundăm în ciocolata topită și o punem deoparte.
- Crema de vanilie o amestecăm cu telul să se catifeleze puțin. Scoatem păstaia de vanilie și punem crema într-un poș.
- Punem crema de vanilie cu poșul pe partea de jos a eclerului, iar apoi punem partea cea de-a doua deja dată prin ciocolată.
- Le lăsăm la frigider peste noapte. Sunt mult mai gustoase a doua zi, desi se pot consuma și imediat că sunt delicioase oricum.
___
Nu uitați că aveți 10% discount la toate produsele folosind voucherul BeVegan10 pe www.cosultaubio.ro până la finalul lunii aprilie.
___