Acesta este un desert portughez super apreciat care are la bază foietaj și cremă de vanilie.
Foarte simplu de veganizat și făcut ❤️ La gust însă e senzație. Este un desert mega yummy și cred că o să îl fac pe repeat o perioadă, acum că am învățat cum să îl veganizez.

Ingrediente
400g foietaj
500ml lapte vegetal
40g amidon de porumb
50g zahăr
1 linguriță pastă de vanilie
1 jumătate de linguriță de turmeric
1-2 lingurițe scorțișoară măcinată
1-2 lingurițe de unt vegan pentru uns forma de brioșe
1-2 lingurițe de zahăr pudră pentru decorare.

Mod de preparare
- Începem prin a prepara crema de vanilie. Punem pe fundul oalei toate ingredientele uscate (zahăr, amidon, turmeric și vanilie) și apoi punem ușor ușor laptele deasupra și amestecăm până se omogenizează. Punem apoi pe foc, la foc mediu și amestecăm continuu până se întărește. Acoperim apoi cu o folie de plastic și lăsăm să se răcească.
- După ce s-a răcit crema de vanilie începem să pregătim desertul pentru coacere.
Începem prin a preîncălzi cuptorul la 200g.
Desfacem foietajul de plasticul in care vine, și îl rulăm din nou strâns de la capăt. Se va forma un sul de aluat. Acest sul îl tăiem în 12 bucăți egale. - Luăm tava de brioșe și o ungem cu unt. Luăm apoi fiecare bucată de aluat și o întindem în fiecare formă de brioșă.
- După ce am întins aluatul, punem un strop de scorțișoară pe fundul aluatului și apoi pune cremă de vanilie. Încercăm să împărțim crema în mod de egal în fiecare formă.
- Coacem apoi 20-30 de minute, în funcție de puterea cuptorului, dar până când se rumenește bine foietajul.
- Tartele se servesc călduțe cu zahăr pudră și extra scorțișoară.


