caciula-lui-goguta

Cușma lu’ Guguță (vegană)

Cușma lu’ Guguță sau Căciula lui Guguță cum i se mai spune, este un desert super simplu ce are la bază doar câteva ingrediente: clătite, vișine, frișcă și ciocolată pentru decor.

Este atât de simplu de făcut, însă gustul este demențial, iar aspectul cu atât mai multe.

Hai să trecem la treabă zic.

Ingrediente

  • 150g făină

  • 300ml apă minerală

  • un strop de sare

  • o esență de vanilie

  • o lingură și jumătate de ulei

  • 250g vișine decongelate (sau proaspete dacă e sezon)

  • 200ml frișcă vegană bătută

  • 50g ciocolată vegană

Cât despre înlocuiri: Frișca se poate înlocui cu iaurt îndulcit sau cremă de cocos bătută.

Mod de preparare

  • Începem prin a face clătitele. Din această cantitate ar trebui să iasă aproximativ 6 clătite, suficient pentru două porții generoase.
    Punem prima data faina cu zaharul si sarea si apoi adaugam treptat apa minerala, amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase. La final adaugam uleiul si incorporam bine.
  • Se gatesc intr-o tigaie care nu lipeste, întorcând cu grijă fiecare foaie pe partea cealaltă.
  • După ce am pregătit clătitele, le umplem cu vișinele decongelate și le rulăm sul. După ce am făcut acest lucru cu toate cele 6 clătite, le tăiem capetele și apoi pe jumătate. Ar fi ideal să le punem pe toate în linie și să le tăiați pe toate la fel să fie egale.
  • Pentru montare procedăm în felul următor:
    Luăm 3 jumătăți de clătită și le așezăm una lângă alta, punem apoi frișcă peste ele.
    Așezăm două peste, punem frișcă din nou, iar ultima clătită o așezăm în vârf, formând astfel o piramidă. Îmbrăcăm marginile bine cu frișcă și apoi folosind o răzătoare decorăm cu frișcă.

    Dacă există răbdar,e recomand să lăsăm desertul 2h la frigider să se combine aromele bine.