Aseară am avut o pofta super mare de chinezesc, însă îmi era destul de foame și nu am avut răbdare să aștept o oră să vină comanda.
Așa că mi-am făcut curaj și am improvizat rețeta aceasta de noodles cu legume care a ieșit suuuuper gustoasă. Partea cea mai bună? A durat doar 15 minute să o fac și am folosit doar ingrediente pe care le aveam deja în casă. Ce să îți dorești mai mult?
Ingrediente
100g noodles
4 ciuperci
o jumătate de ardei roșu
1 morcov
2 căței usturoi
o lingură ulei măsline
3-4 flori de brocoli
pentru sos: o linguriță unt de arahide, două lingurițe sos de soia, o linguriță Sriracha, o linguriță Hoisin, o linguriță sirop de agave, 100ml apă
pentru topping: susan, 2-3 alune
Mod de preparare
- Începem prin a tăia legumele drăgut: ardeii și morcovii să fie bețișoare, ciupercile în patru, florile de brocoli în bucăți mai mici, iar usturoiul mărunt mărunt.
- Încindem uleiul într-o tigaie adâncă, sau wok dacă aveți (eu nu am :))) și puneți usturoiul, căliți pentru un minut și adăugați restul legumelor. Căliți pentru 2-3 minute și adăugați 100ml de apă să le ajute să devină aldente. Pentru sos luăm toate ingredientele, le amestem cu un tel să se transforme într-o pastă omogenă și adăugăm peste legume.
- În tot acest timp, punem la fiert 1.5 litri de apă cu 2 linguri de sare. Când a început să fiarbă apa, punem pastele la fiert pentru 3-4 minute.
- Când sosul s-a îngroșat puțin, adăugăm pastele fierte și amestecăm astfel încât să sosul și legumele să acopere noodles.
- Cantitatea ajunge pentru două porții, așa că le punem în două farfurii și presărăm deasupra susan și alune mărunțite (este optional acest pas, însă le facem mai fancy).
Poftă bună!

