Mille Feuille vegan

Daca nu sunteti familiariati cu aceasta denumire, am inteles ca ii mai zice si Prajitura intr-o mie de straturi.

Are la baza foietaj copt crispy si are specifica aceasta asezare in straturi, cu crema expusa. Este un desert super usor de facut.

Ce aveti nevoie:
800g foietaj vegan (majoritatea sunt, trebuie doar sa cititi eticheta)
500ml frisca vegana
20g zmeura liolifizata
Pentru decor: fructe proaspete.

Cum procedam?
1. Incepem prin a prepara foietajul. Luam jumatate din cantitate. (Majoritatea pachetelor de 800, vin taiate in doua) Intindem foaia de foietaj si o asezam pe o foaie de copt in tava de cuptor. Acoperam foietajul cu o alta foaie de copt si apoi punem o alta tava de cuptor peste. Este important sa asezam foietajul intre doua foi, caci asa devine crocant si nu se umfla foarte mult.
2. Coacem in cuptorul preincalzit la 200grade pentru 22 de minute. Repetam apoi cu cea de-a doua foaie de foietaj.
Dupa coacere, lasam foile sa se raceasca complet.
3. Pregatim apoi crema. Batem frisca pana se intarete complet. Folosind un mojar si pistil, maruntim bine zmeura liolifizata. Punem apoi zmeura maruntita peste frisca si incorporam.
5. Dupa ce s-au racit foile, taiem bucati egale folosind un cutit de paine.
6. Punem apoi crema intre toi, astfel incat sa arate ca in reel, apoi decoram dupa gust 💚

Extra info:
🍥 Majoritatea foietajelor sunt vegane, trebuie doar sa cititi eticheta
🍥 Gasiti frisca vegana la Meggle, sa fiti atenti sa o luati de la raft pe cea pe care scrie VEGAN (o gasiti in toate hypermarketurile
🍥 Zmeura liolifizata am cumparat-o online, dar am vazut-o si la Freshful.

Incercati si voi?