Azi m-am trezit de dimineață să merg în piața Obor de unde am luat câteva legume absolut delicioase, alături de o baghetă cu maia și ceapă caramelizată absolut delish 💚
Am făcut cu ele o salată absolut delicioasă, super simplă care mi-a mers la suflet, efectiv.
Seamănă mult cu salata noastră tradițională de rosii în care suntem învățați să înmuiem pâine, însă muuult mai bună.
M-am inspirat din Panzanella (salată italienească cu pâine) și este o salată simplă cu legume de sezon, alături de crutoane proaspăt făcute și un dressing absolut delicios cu oțet balsamic.
Ce aveți nevoie pentru a o prepara:
🥖 5 felii de baghetă (aproximativ 150g)
🥖 5 linguri de ulei de măsline
🥖 3 castraveți
🥖 6 roșii cherry
🥖 2 cepe verzi
🥖 câteva frunze de busuioc
🥖 câte frunze de cimbru proaspete
🥖 2 linguri de oțet balsamic
🥖 2 linguri de zeamă lămâie
🥖 sare după gust
🥖 piper după gust.
Cum procedăm:
1. Începem prin a pregăti pâinea. O tăiem cuburi, luăm jumătate din cantitatea de ulei pe care o amestecăm cu oregano și apoi frecăm pâinea. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180g pentru 10 minute sau până se rumenește frumos.
2. Tăiem toate legumele alături de busuioc și le punem într-un bol adânc.
3. Pentru dressing, luăm restul de ulei rămas, oțetul balsamic, lămâia, alături de sare și piper și pe punem într-un borcănel. Agităm super bine borcănelul până se combină toate ingredientele.
4. Amestecăm apoi toate ingredientele și ne bucurăm de cea mai delicioasă salată.