iaurt-soia-preparat-in-casa

Iaurt de soia preparat în casă

De când sunt vegană îmi doresc să încerc să fac iaurt de soia în casă, mai ales că eu sunt genul care caută disperată versiuni de iaurt vegane neîndulcite :))

Am descoperit rețeta aceasta la cei de la Cruf pe youtube și fiind atât de simplă am zis că nu mai am de ales, trebuie neapărat să o încerc.

Ai nevoie doar de un ingredient și anume boabe de soia, pentru ca apa nu o număr :))

Am notat ingredientele mai jos, însă vă dau și link către youtube căci e super cool video-ul făcut de ei ❤️

Ingrediente

  • 200g boabe soia

  • apă pentru clătit și spălat boabele de soia

  • 600ml apă pentru hidratat boabele

  • 1,5L apă pentru prepararea laptelui de soia

Mod de preparare

  • Se clătesc bine boabele de soia și se pun 12 ore la hidratat în 600ml apă la temperatura camerei.
  • A doua zi, păstrăm câteva linguri separat din apa cu probiotice în care s-au inmuiar boabele, și apoi le scurgem. Punem boabele într-un blender puternic, iar alături de apă blenduim totul. Menționez că blenderul meu nu e așa mare încât să încapă toată apă, așa că am pus doar câtă apa a încăput, iar apa rămasă am pus-o în pasul următor. Scurtătura aceasta nu a afectat procesul, așa că mă gândesc că o să vă ajute și pe voi.
  • După ce am blenduit, ne folosim de un prosop de bucătăriu curat sau tofon sî strecurăm lichidul de pulpă. Lichidul strecurat, alături de apa rămasă pentru lapte, le-am amestecat și apoi le-am pus să fiarvă pentru 15 minute amestecând ocazional.
  • După cele 15 minute lăsăm să ajungă la temperatura camerei și apoi adăugăm laptele călduț în borcane curate. La fiecare 500ml lapte adăugăm o lingură de apă cu prebiotice.
    Menționez că în rețetă călduț înseamnă 45 grade, însă eu nu am termometru și a considerat călduț când pot băga mâna în el și nu mă arde.
  • Borcanele se acoperă, dar nu se închid ermetic și să păstrează într-un loc călduros timp de 6-12 ore. Eu le-am tinut în cuptorul închis.
iaurt-soia-preparat-in-casa