Dacă nu ați făcut până acum galette, clar e timpul să încercați pentru că este versiunea mai ușoară de plăcintă, fără resturi de aluat pe care oricine o poate face. Atât de ușoară este ❤️
Rețeta aceasta eu am început-o cu prune, dar puteți să o faceți cu ce fruct vă place mai mult.
Cu siguranță eu o să o repet în numeroase combinații 😍

Ingrediente pentru aluat
145g făină
2 lingurițe zahăr
55g unt vegan rece de la frigider
4 linguri apă foarte rece
Mod de preparare
- Începem prin a prepara blatul. Punem toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixăm pentru câteva secunde până când se formează o bilă.
- Scoatem aluatul din robot, îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru 15-30 minute.
- Pentru umplurută am spălat prunele și le-am tăiat în patru. Am pus zahărul deasupra și coaja de la lămâine și le-am amestecat.
- Luăm apoi aluatul de la frigider și îl intindem într-o formă rotundă. Pentru a fi mai ușor eu mă folosesc de foi de copt la întindere. Una sub aluat, cealaltă deasupra.
- Când este aluatul întins, punem prunele din centru spre exterior, așa cum vă place, eu am încercat să fac o floare.
- Aluatul rămas pe margini, îl punem pe margini să închidem bine plăcinta. Ungem apoi cu puțin lapte vegetal și presărăm zahăr pe margini.
- Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30-35 minute sau până se coace. O să vă dați seama foarte ușor că e copt, căci se rumenește aluatul.

