Aceasta este una dintre rețetele mele preferate de pregătit în avans pentru o săptămână aglomerată. Îmi place mult pentru că pot să o servesc diferit în fiecare zi și nu mă plictisesc de ea. Pot să o servesc alături de orez brun, orez basmati, couscous, piure și tot așa.
Și să nu mai spun că se face suuuper ușor!
Ingrediente
o lingură de ulei măsline
o ceapă mare tăiată cuburi
3 căței de usturoi
o bucată de ghimbir
1 lingură de pastă de curry (poți să alegi cât de iute vrei)
sare după gust
o cutie de roții tocate
o cutie de lapte de cocos
opțional: coriandu
o cutie de năut
Mod de preparare
- Într-o oală mare, încălziți uleiul și adăugați ceapa pe care o căliți cu atenție. După ce s-a călit adăugați usturoiul și ghimbirul și gătiți pentru 1 minut la foc mediu.
- Adăugați pasta de curry și gătiți pentru încă un minut. Adăugati năutul și conserva de roșii și gătiți pentru 10 minutea mestecând continuu.
- Când a scăzut și s-a uscat puțin adăugăm laptele de cocos și amestecăm din nou. Mai gătim puțin până se reduce la consistență de tocăniță și asezonăm după gust cu sare.
- Se servește tradițional alături de orez și iaurt și poți presăra coriandru deasupra 🌸
![](https://bevegan.ro/wp-content/uploads/2021/03/IMG_3812-768x1024.jpg)