Curry cu năut

Aceasta este una dintre rețetele mele preferate de pregătit în avans pentru o săptămână aglomerată. Îmi place mult pentru că pot să o servesc diferit în fiecare zi și nu mă plictisesc de ea. Pot să o servesc alături de orez brun, orez basmati, couscous, piure și tot așa.

Și să nu mai spun că se face suuuper ușor!

Ingrediente

  • o lingură de ulei măsline

  • o ceapă mare tăiată cuburi

  • 3 căței de usturoi

  • o bucată de ghimbir

  • 1 lingură de pastă de curry (poți să alegi cât de iute vrei)

  • sare după gust

  • o cutie de roții tocate

  • o cutie de lapte de cocos

  • opțional: coriandu

  • o cutie de năut

Mod de preparare

  • Într-o oală mare, încălziți uleiul și adăugați ceapa pe care o căliți cu atenție. După ce s-a călit adăugați usturoiul și ghimbirul și gătiți pentru 1 minut la foc mediu.
  • Adăugați pasta de curry și gătiți pentru încă un minut. Adăugati năutul și conserva de roșii și gătiți pentru 10 minutea mestecând continuu.
  • Când a scăzut și s-a uscat puțin adăugăm laptele de cocos și amestecăm din nou. Mai gătim puțin până se reduce la consistență de tocăniță și asezonăm după gust cu sare.
  • Se servește tradițional alături de orez și iaurt și poți presăra coriandru deasupra 🌸