Beneficiile pregătirii în avans ale meselor

Cum sunt mesele voastre atunci când aveți o perioadă aglomerată? Eu aveam tendința să uit de mâncare și să mănânc ce doar ce e la îndemână.

Am realizat acum ceva timp, că e nevoie să dedic mai mult alimentației pentru a mă asigura că am aportul potrivit de nutrienți. Așa că am încercat să experimentez cu pregătirea meselor în avans. Am descoperit foarte rapid însă că nu pot să combin mesele de la început pentru că mă răzgândesc mereu și simt nevoie de noutate.

Iată alte beneficii ale pregătirii meselor în avans pentru o săptămână:

1. Vei câștiga mult timp

În loc să pierzi timp gândindu-te în continuu la ce vei găti sau vei comanda, pregărirea mesei în avans îți oferă o masă gustoasă, fără un efort prea mare. Și să nu uităm că dacă o gătești pe toată la început, înseamnă mai puține vase pe timpul săptămânii.

2. Vei economisi mai mulți bani

Să mănânci sănătos și gustos deseori este perceput ca fiind scump. Însă planificarea și pregătirea meselor te poate ajuta să economisești bani deoarece poți să cumperi ingrediente în cantitați mai mari, să congelezi mâncarea rămasă și cel mai important să cheltuiești mai puțin bani comandând mâncarea.

3. Poți să fii mai atent la porție

Știm deja că porțiile oferite de restaurante nu sunt tocmai cele mai pretențioase cu silueta noastră. Unde mai pui că pe lângă porție nu poți controla cu adevărat caloriile ingerate pentru că nu știi cantitatea de grăsime folosită la gătit. Când îți pregătești singur mâncarea controlezi atât cantitatea, cât și ingredientele folosite pentru a controla exact aportul de nutrienți de care organismul tău are nevoie.

4. Poate să reducă nivelul de stres

Să te decizi ce vrei să mănânci la cină poate fi un lucru simplu, însă pentru unii oameni poate fi un proces stresant de care s-ar bucura să scape. Când decizi într-o singură zi ce vei mânca pentru restul săptămânii, poți sta restul zilelor relaxat.

5. Vei dezvolta o relație mai bună cu mâncarea

În timp ce gătești o să înveți mai multe despre nutriție și despre cum să gândești mâncarea corect vs. atunci când decizi pe bază de foame și pofte. Vei învăța să mânânci atunci când îți e foame și nu vei mai fi pus în situația să iei decizii în grabă sau de foame.