De mult timp îmi doream să încerc rețeta aceasta, iar acum că am descoperit laptele praf de soia de la Solaris, nu am mai avut nicio scuză.
Rețeta e super personalizabilă, căci poți să îi pui orice topping îți dorești, iar de fiecare dată să te suprinzi cu noi gusturi.
Mă tentează chiar să fac o versiune albă în care renunț la cacao. ❤️
Ingredientele și modul de preparare le găsiți puțin mai jos.
Ingrediente
200g zahăr (am am folosit zahăr brun)
o linguriță extract cafea sau o linguriță cafea instant/cicoare
80ml apă
80g unt vegan
50g cacao
250g lapte praf de soia
Optional pentru ornare: mix de fructe confiate și nuci
Mod de preparare
- Se pun la fiert apa, zahărul, untul până când se dizolvă totul.
- Se adaugă apoi extractul de cafea (sau cafeaua instant) și cacaua și se amestecă bine.
- După ce s-a omogenizat, se adaugă tot laptele praf și se mai ține pe foc 2-3 minute până când se transformă într-o pastă lucioasă, ciocolatie ❤️
- Se transferă apoi ciocolată într-o forma în care am pus foaie de copt, iar deasupa acesteia se pune toppingul ales.
- Se lasă să ajungă la temperatura camerei, iar apoi se pune la frigider peste noapte.