ciocolata-de-casa-vegana

Ciocolată de casă vegană

De mult timp îmi doream să încerc rețeta aceasta, iar acum că am descoperit laptele praf de soia de la Solaris, nu am mai avut nicio scuză.

Rețeta e super personalizabilă, căci poți să îi pui orice topping îți dorești, iar de fiecare dată să te suprinzi cu noi gusturi.

Mă tentează chiar să fac o versiune albă în care renunț la cacao. ❤️

Ingredientele și modul de preparare le găsiți puțin mai jos.

Ingrediente

  • 200g zahăr (am am folosit zahăr brun)

  • o linguriță extract cafea sau o linguriță cafea instant/cicoare

  • 80ml apă

  • 80g unt vegan

  • 50g cacao

  • 250g lapte praf de soia

  • Optional pentru ornare: mix de fructe confiate și nuci

Mod de preparare

  • Se pun la fiert apa, zahărul, untul până când se dizolvă totul.
  • Se adaugă apoi extractul de cafea (sau cafeaua instant) și cacaua și se amestecă bine.
  • După ce s-a omogenizat, se adaugă tot laptele praf și se mai ține pe foc 2-3 minute până când se transformă într-o pastă lucioasă, ciocolatie ❤️
  • Se transferă apoi ciocolată într-o forma în care am pus foaie de copt, iar deasupa acesteia se pune toppingul ales.
  • Se lasă să ajungă la temperatura camerei, iar apoi se pune la frigider peste noapte.