Ardei umpluți vegani

Ardeii umpluți îmi plac la nebunie 🌸 Este de departe mâncarea mea preferată de primăvară. Aș putea îndrăzni să afirm că îmi plac mai mult decât sarmalele :))

Având în vedere acest lucru, nu puteam să nu veganizez rețeta nu? Am făcut-o de data aceasta cu soia granulată, însă dacă vrei să încerci cu tocată vegană, o poți înlocui fără grijă, e chiar puțin mai rapid. Exemplu de gătire cu tocată vegană găsiți în rețeta de sarmale vegane.

Ingrediente

  • 1 pungă soia granule (100g)

  • un cub legume

  • 2 foi dafin

  • o cană de orez

  • 4 ciuperci mari

  • 2 morcovi

  • o ceapă

  • 2 linguri ulei măsline

  • sare și piper

  • o conservă roșii la borcan (eu când am la îndemână folosesc mixul făcut de mama de roșii și ardei la borcan care este pur și simplu delicios)

  • 1 kg de ardei galbeni – încercați să fie aceași mărime

Mod de preparare

  • Începem prin a înmuia soia in apă pentru 20 de minute conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce s-a înmuiat o punem la scurs pentru încă 10 minute.
  • Luăm o tigaie încăpătoare și punem la încălzit cele 2 linguri de ulei de măsline. Când s-a încălzit uleiul, punem ceapa și o călim bine. După ce s-a călit adăugăm morcovul și mai călim puțin. Când s-a înmuiat și morcovul punem ciupercile și un praf de sare. Este foarte important sa punem praful de sare acum doarece ajută ciupercile să scadă bine. Imediat ce s-au înmuiat ciupercile adăugăm orezul și amestecăm. În acest punct nu ar trebui să mai fie lichid aproape deloc în tigaie, motiv pentru care adăugăm soia granule înmuiată și roșile. Dacă a mai rămas puțin lichid, mai lăsăm puțin pe foc să îl absoarbă orezul și de abia apoi adăugăm tocata. Adăugăm sare și piper după gust și suntem gata de asamblat sărmăluțele.

    Notă importană: Dacă folosiți orez alb cu fierbere normală puteți să folosiți modul de preparare de mai sus. Dacă folosiți orez brun trebuie să îl fierbeți separat și să îl puneți prefiert în amestec.
  • Când e gata umplutura, începem să umplem ardeii. Ardeii se pregătesc tăindu-le capacul și curățându-i de semințele din interior. Folosim o lingură cu care ne ajutăm să umplem ardeii. Facem așa până folosim toată umplutura.
  • Punem toți ardeii drepți într-o tavă de cuptor adâncă și punem apă în tavă până la jumătatea ardeilor. Acoperim cu staniol tava și dăm la cuptorul preîncălzit de 180 grade pentru o oră.
  • După ce trece ora, putem testa un ardei și dacă e fiert (așa ar trebui să fie) atunci e gata. Dacă îți plac ardeii puțin mai rumeniți, cu 10 minute înainte să fie gata, puteți scoate staniolul și să lăsați la copt pentru ultimele minute descoperiți să se rumenească puțin.
  • Eu îi servesc alături de iaurt de soia 🌸