Am descoperit târziu combinatia granola + iaurt, însă sunt înnebunită de la prima linguriță. Din păcate însă e destul de greu să găsesți o granola bună în comerț (cu îngrediente ok, și fără prea mult zahăr adăugat), iar atunci când o găsesți e suuuuper scumpă.
Din acest motiv m-am gândit să încerc să reproduc acasă granola mea preferată, care este plină de ingrediente bună și absolut delicioasă ❤️ Să nu mai spun că iese la un preț suuuper ok și folosește ingrediente care sunt la îndemână în bucătăria fiecărui vegan 👏🏻
Mențiune personală: Am început să pun mai mult preț pe calitatea ingredientelor, pentru a-mi asigura toți nutrienții necesari. Însă încerc să o fac fără mult efort și doar atunci când este un preț decent. Acolo unde am specificat organic, înseamnă că sunt produse alimentare de la myprotein.ro pe care le achiziționez mereu cu reducere.
Codul meu de reducere este BEVEGAN si oferă 38% discount folosind linkul de mai sus.
Ingrediente
312g ovăz organic (2 cups)
150g mix nuci
2 lingurițe scorțișoară
1 linguriță sare
2 linguri ulei de cocos
85g sirop arțar
20g fulgi cocos
2 linguri unt de arahide calitate bună
50g semințe cânepă organică
2 linguri semințe in măcinate
50g mix semințe
100g fructe uscate (stafide/merișoare sau orice altceva îți place)
Mod de preparare
- Începem prin a pune ovăzul și nucile tocate într-un bol încăpător.
- Într-o crăticioară punem untul de arahide, uleiul și siropul de agave. Îl ținem pe foc până când se încălzește și totul devine omogen și bolborosește puțin
- Punem compoziția peste ovăz și amestecăm bine, prima dată cu lingura, apoi cu mâinile pentru a ne asigura ca fiecare ovăz este acoperit de amestec.
- Punem apoi într-o tavă de cuptor în strat uniform și dăm la cuptorul preîncălzit la 150g pentru 15 minute.
- După ce au trecut cele 15 minute, punem mixul de semințe și nuca de cocos și amestecăm bine și întindem apoi compoziția uniform în tavă. Mai lăsăm pentru 10 minute și apoi scoatem să se răcească.
- După ce s-a răcit adăugăm semințele de cânepă, semintele de in și fructele uscate. Se păstrează până la o lună într-un borcan închis și ținut ferit de soare.