ramen-vegan

Ramen Vegan la Crockpot 🍜

Am încropit pentru toți iubitorii de ramen, cea mai simplă rețetă, plină de gust și cremozitate. Se face foarte ușor la Crockpot, în doar jumătate de timp față de gătitul tradițional pe aragaz, iar curățenia e minimală pentru că totul se face în același vas.

Trebuie neapărat să încercați rețeta aceasta pentru că este o explozie de arome și texturi la fiecare înghițitură 🍜

Dacă sunteți în căutare de un multicooker, am primit un discount de 10% folosind codul BEV10 pentru Crock-pot Turbo Express: https://bit.ly/48UMqED

Ingrediente

  • 1 Ceapă, tăiată în sferturi

  • 1/2 cățel de usturoi, zdrobită

  • 2 Morcovi, tocați mărunt

  • 250g Ciuperci Shiitake

  • 2 roșii

  • 2 Tije de Lemongrass, zdrobite sau două linguri de lemongrass uscat

  • 1 Ardei iute, tăiat în jumătate

  • Bucată de ghimbir de dimensiunea unui deget

  • 60ml Vin de orez chinezesc

  • 3 linguri Sos de soia

  • 3 linguri Piure de roșii

  • 2L Apă clocotită

  • 20g Ciuperci uscate

  • 2 Foi de Nori

  • O conservă Lapte de cocos

  • 1 lingură Pastă de miso

Mod de preparare

  • Pentru supă, puneți o cratiță mare pe foc mediu și adăugați puțin ulei, apoi legumele și lăsațile să se călească până se înmoaie. După ce ați călit sufficient,  adaugați vinul de orez, piureul de roșii și sosul de soia.
  • Gătiți amestecul timp de încă două minute înainte de a adăuga apa clocotită , ciupercile uscate și nori-ul.
  • Lăsați supa să fiarbă timp de cel puțin 90 de minute la foc mic, amestecând din când în când sau în multicookerul Crock-pot Turbo Express timp de 40 de minute la setarea beans.
  • Strecurați supa printr-o sită fină într-o altă cratiță și chiar înainte de servire amestecați laptele de cocos și pasta de miso.
  • Toppings:
    Noodles pentru ramen
    Tofu ras tras prin tigaie cu sos de soia și pasta de ardei iute
    Morcov ras
    Porumb
    Și orice alte legume aveți și vă plac.