Guacamole este poate cel mai cunoscut fel de mâncare pe bază de avocado din lume. Și pe bună dreptate pentru că este DELICIOS. Poate fi mâncat pe pâine prăjită, pus ca topings in taco sau burrito, ca dip pentru nachos sau în multe alte combinații.
Pe lângă faptul că este delicios este și super nutritiv. Avocado-ul este plin de grăsimi monosaturate, are conținut ridicat de potasiu și este o sursă bună de vitamina C și E și antioxidanți.
Ingrediente
2 avocado copți
o jumătate de ceapă roșie mică
1 roșie ROMA
Optional: coriandru
sucul de la un lime
sare și piper după gust.
Mod de preparare
- Începem prin a tăia cei doi avocado și a-i pune într-un castron. Apoi îi pisăm bine cu o furculiță până când se transformă într-o pastă.
Notă:
1. Cum îți dai seama că avocado e copt?
Apasă ușor cu degetul fructul de avocado. Dacă este puțin moale la atingere înseamnă că e copt și poate fi folosit. Dacă e tare înseamnă că trebuie să mai stea câteva zile. Dacă îl lași lângă o portocală o să se coacă mai repde.
2. Cum tai un avocado?
Taie-l pe jumatate și apoi rotește-l puțin și desprinde cele două bucăți.
Cel mai ușor îl scoți din coajă folosind o lingură. - După ce ai pisat cei doi avocado, adăugă în castron ceapa roție mărunțită, roția cuburi mărunte, sucul de lime, sare și pier după gust și coriandrul (dacă îți place).
- Amestecă bine și gata!
Atât de simplu, dar super gustos.