Tort Pădurea Neagră vegan

M-am lăudat săptămâna trecută la stories că am făcut cel mai bun blat de ciocolată evăăăăăăăr și serios când zic că e cel mai bun blat de ciocolată vegan pe care l-am mâncat. O să îl refolosesc la toate rețetele și chiar mă gândesc serios să îl fac și chec. Atât de bun e💚

De data aceasta am făcut cu el un tort Pădurea Neagră vegan. Această prăjitură clasică, ușor reinterpretată de mine să fie vegană, este îmbogățită cu straturi de blat de ciocolată și gme de vișine, ceea ce o face să fie un desert perfect pentru orice ocazie. Cu această rețetă, poți să faci propria ta prăjitură Pădurea Neagră, care va fi atât de delicioasă încât prietenii și familia ta o vor adora. Nici nu își vor da seama că e vegană, promit:D

Făcută din ingrediente simple și ușor de găsit, această prăjitură Pădurea Neagră este un desert pe care nu vrei să-l ratezi. Hai să începem să gătim și să ne bucurăm de această prăjitură minunată!

Ingrediente pentru blat

  • 375ml de lapte de soia

  • 2 linguri de oțet

  • 160ml ulei vegetal

  • 125ml cafea tare

  • 2 lingurițe de extract vanilie

  • 300g piure de mere

  • 440g făină

  • 300g zahăr

  • 100g cacao

  • 1 plic praf de copt

  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare blat

  •  Încălzim cuptorul la 175grade. Amestecăm laptele cu otețul și îl dăm puțin deoparte. O să vedeți că se va îngroșa, la fel ca laptele bătut. După ce s-a îngroșat adăugăm uleiul, cafeaua, extractul de vanilie, piureul de mere și amestecați să se încorporeze bine, până facem spumă.
  • Desupra punem făina, zahărul, cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și amestecăm totul până devine omogen.
  • Punem amestecul în două tăvi de tort unse cu ulei și în care ați pus foaie de copt (sau doar una dacă doar asta aveți) și apoi dați la cuptor. Dacă puneți în două ar trebui să dureze aprox 35 de minute, dacă puneți doar într-una, puțin peste o oră. Indiferent cum ar fi, scoateți după ce ați pus o scobitoare în aluat și a ieșit curată.
  • Apoi lăsați să se răcească complet până la ornare.

Ingrediente pentru ornat

  • gem de vișine sau un sos de vișine făcut de voi din vișine congelate/proaspete în care puneți zahăr după gust și o lingură de amidon de porumb să se îngroașe mai repede)

  • 500ml frișcă vegană bătută

  • ciocolată neagră

  • fructele preferate (preferabil vișine)

Mod de preparare

  • Am pus primul blat, apoi frișcă, apoi sosul de vișine, apoi al doilea blat și am decorat. Pentru că eu nu am avut a doua tavă, am copt într-una singură și mi-au ieșit 3 straturi, însă voi adaptați după cum vă place 💚