Tofu wings and coleslaw (aripioare vegane cu salată de varză)

Dacă vă e dor de aripioare lipicioase, rețeta aceasta o să vă satisfacă această poftă sigur. Tofu crocant, sos picant și lipicios, salata de varză cu maioneză, ce poate fi mai bun? Să nu mai spun că se face și super repede, este super potrivit pentru meal prep, dar și pentru o seară de răsfăț.

Ingrediente

  • un bloc tofu rupt în bucăți

  • pentru aluat:
    3 linguri făină, 200ml lapte vegetal sau apă, o linguriță sare, 1/2 linguriță piper,
    1 linguriță usturoi granulat, o linguriță boia afumată,
    o linguriță de pastă de ardei dulce Univer pista

  • 50g pesmet, o lingură busuioc uscat

  • pentru sos:
    o linguriță zahăr brun, o linguriță pastă de ardei UniverPista,
    o linguriță pasta de ardei iute Eros Pista, 60ml ketchup dulce Univer,
    250 ml apă, 1 linguriță amidon

  • Pentru salata de varză:
    o jumătate de varză medie tăiată mărunt
    2 morcovi mari dați pe răzătoare
    maioneză de post Univer (150ml am pus eu, dar se poate ajusta după preferință)
    2 linguri de usturoi granulat
    sare și piper după gust.

Mod de preparare

  • Presăm blocul de tofu să scoatem lichidul, apoi îl rupem in bucați potrivite. Facem aluatul din ingredientele de aluat, până devine o cosistență ca de clătite americane.
  • Trecem apoi bucățile de tofu prin aluat, iar apoi prin mixul de pesmet si busuioc uscat. După ce le-am acoperit bine sunt gata de gătit.
  • Se pot face în 3 feluri: prăjite în baie de ulei, la cuptor sau în airfyer. Pentru cele din urmă recomand la 200 grade până când devin rumene si crocante.
  • Pentru sos, amestecăm toate ingredientele și apoi punem la foc mediu și amestecăm continuu până se ingroașe și se reduce la jumatate.
  • Cand sosul si tofu sunt gata, nu rămâne decat să punem sosul peste tot si sa amestecăm bine.
  • Pentru salata de varză, amestecăm toate ingredientele, asezonăm după gust și e gata de servit.