Am descoperit-o pe Prăjiturela după ce am devenit vegană și din păcate nu am apucat să gust versiunea originală a acestui desert.
Acum însă că am veganizat-o pot să spun sincer că înțeleg de ce este atât de înnebunit internetul după ea :))
E mega simplu de făcut, iar dacă nu găsiți lapte condensat vegan, nu vă faceți griji, am eu o rețetă pentru el numai bună ❤️
Ingrediente
250g biscuți digestivi vegani
100g ulei cocos (merge și unt vegan)
1 lingură cacao
zeama și coaja de la 3 lime
o conservă lapte condensat indulcit (sau ingredientele de mai jos dacă îl faceți voi)
250ml frișcă vegană
1 linguriță agar-agar
Ingrediente pentru lapte condensat
150g lapte praf soia
150g zahăr alb normal
120ml apă fierbinte
2 linguri ulei cocos
un praf de sare
Mod de preparare lapte condensat
- Punem laptele praf și zahărul într-un blender și le mixăm până mărunțește și zahărul bine și s-au amestecat.
- Punem apoi restul ingredientelor și blenuim pentru 1-2 minute până când devine fin.
- Îl dăm apoi la rece. Pe măsură ce se răcește se va întări, așa cum se întâmplă și cu versiunea originală
Mod de preparare tartă
- Folosim un blender și mărunțim bine biscuiții, apoi adăugăm uleiul de cocos topit și lingura de cacao. Amestecăm încă două minute cu blenderul să se combine. Transferăm apoi amestecul într-o forma de tartă și presăm bine marginile folosindu-ne de fundul unui pahar.
- Pentru cremă batem frișca bine, adăugăm laptele condensat, zeama de la lime și amestecăm bine. Lingurița de agar-agar o topim în 100ml apă fierbinte, iar apoi o adăugăm în cremă.
Când zic că topim agar agarul, mă refer la faptul că ori îl amestecăm cu apa și îl punem pentru 2 minute la microunde să se topească în apă, ori punem într-o crăticioară și îl dăm în fiert. Așa se activează, dacă îl pui netopit, nu o să întărească deloc compoziția. - Turnăm apoi crema peste biscuiți și decorăm cu coaja de la lime. Lăsăm la frigider min 2 ore, dar recomandat peste noapte.