Tartă cu lapte condensat și lime (vegan)

Am descoperit-o pe Prăjiturela după ce am devenit vegană și din păcate nu am apucat să gust versiunea originală a acestui desert.

Acum însă că am veganizat-o pot să spun sincer că înțeleg de ce este atât de înnebunit internetul după ea :))

E mega simplu de făcut, iar dacă nu găsiți lapte condensat vegan, nu vă faceți griji, am eu o rețetă pentru el numai bună ❤️

Ingrediente

  • 250g biscuți digestivi vegani

  • 100g ulei cocos (merge și unt vegan)

  • 1 lingură cacao

  • zeama și coaja de la 3 lime

  • o conservă lapte condensat indulcit (sau ingredientele de mai jos dacă îl faceți voi)

  • 250ml frișcă vegană

  • 1 linguriță agar-agar

Ingrediente pentru lapte condensat

  • 150g lapte praf soia

  • 150g zahăr alb normal

  • 120ml apă fierbinte

  • 2 linguri ulei cocos

  • un praf de sare

Mod de preparare lapte condensat

  • Punem laptele praf și zahărul într-un blender și le mixăm până mărunțește și zahărul bine și s-au amestecat.
  • Punem apoi restul ingredientelor și blenuim pentru 1-2 minute până când devine fin.
  • Îl dăm apoi la rece. Pe măsură ce se răcește se va întări, așa cum se întâmplă și cu versiunea originală

Mod de preparare tartă

  • Folosim un blender și mărunțim bine biscuiții, apoi adăugăm uleiul de cocos topit și lingura de cacao. Amestecăm încă două minute cu blenderul să se combine. Transferăm apoi amestecul într-o forma de tartă și presăm bine marginile folosindu-ne de fundul unui pahar.
  • Pentru cremă batem frișca bine, adăugăm laptele condensat, zeama de la lime și amestecăm bine. Lingurița de agar-agar o topim în două linguri de apă, iar apoi o adăugăm în cremă.
    Turnăm apoi crema peste biscuiți și decorăm cu coaja de la lime.
  • Lăsăm la frigider min 2 ore, dar recomandat peste noapte.