O rețetă super ușoară și mega delicioasă care o să iasă sigur și este făcută doar cu ingrediente la îndemână pentru orice vegan.
Așa aș descrie această rețetă, cu accent pe delicioasă și bulletproof, căci numai eu știu câte pavlova standard am încercat să fac și nu au iesit :))
Aceasta însă este incredibil de simplă și suprinzătoare aș zice.
Hai să vedem cum se face ❤️
Ingrediente
200ml frișcă vegană (sau cremă de cocos)
lichidul de la o conservă de năut
150g zahăr
1 lingură amidon de porumb
1 linguriță extract vanilie
topping: 3-4 bucăți fructul pasiunii și opțional mango
Opțional pentru topping: fulgi de cocos
Mod de preparare
- Scurgem năutul pentru a salva lichidul din conservă. Punem lichidul din conservă la frigider pentru 2 ore. (se bate mai ușor așa).
Când lichidul s-a răcit batem lichidul cu mixerul până când se întărește. Adăugăm apoi zahărul și mixăm pentru 15 minute sau până când zahărul s-a topic complet. După acest moment, adăugăm amidonul de porumb și amestecăm bine. - Luăm bezeaua și o așezăm într-o tavă. Poți face o formă mare rotundă sau mai cercuri mai mici în funcție de cum vrei să o servești. Dacă împarți compoziția în 2, se poate coace la 100 grade pentru 2h. Dacă o faci mai mare, atunci timpul crește, iar dacă faci mini bezele, timpul se reduce la 1h si 15 minute. Înainte să oprești cuptorul este bine să verifici, dacă bezeaua este tare, atunci sunt gata. E important să se lăsați să se răcească în cuptor, în acest mod se vor usca și mai mult și vor fi perfecte. (pentru 4h sau chiar peste noapte.
- A doua zi, batem frișca alături de extractul de vanilie, o punem deasupra bezelei și ornăm cu toppingurile preferate.