Legume de toamna cu dressing de tahini si iaurt 🎃

O rețetă mega delicioasă de starter, garnitură sau fel principal – merge oricum, mai ales având în vedere cât de gustoasă si de rapidă e.

Ce aveți nevoie pentru a prepara:
🎃 500g dovleac
🎃 o ceapă
🎃 2 morcovi
🎃 o căpătână de usturoi
🎃 150g iaurt vegan (eu am folosit de cocos)
🎃 50g tahini
🎃 2 linguri de ulei de măsline
🎃 următoarele condimente: 1 linguriță turmeric, 1 linguriță usturoi uscat, 1 linguriță paprika sau boia, o jumătate linguriță piper negru și 1 linguriță sare.
🎃 zeama de la o jumătate de lămâie

Cum procedăm?
1. Tăiem morcovii și dovleacul cuburi. Ceapa o tăiem mare, felii, ca în video. Peste cele două linguri de ulei de măsline punem toate condimentele și amestecăm. Putem amestecul de condimente și ulei peste legume și amestecăm să acoperim tot.
2. Punem toată compoziția de legume într-o tavă de cuptor, iar lângă punem căpățâna de usturoi tăiată puțin la capăt. Coacem la cuportul preîncălzit la 180g până când se gătesc toate legumele. Mie mi-a luat cam 35 de minute.
3. Când s-au gătit legumele le scoatem și ne apucăm de dressing. Punem într-un blender următoarele: iaurtul, tahini, zeama de lămâine, usturoiul copt, sare după gust. Blendăm bine până devine o pastă fină.
4. Asezăm în farfurie prima data dressingul și apoi legumele. Putem să descorăm cu ceva verdeață sau să lăsăm așa.
Absolut demențial va ieși 💜