Icre de amaranth

Ce-i drept, când devii vegan rămâi cu multe pofte. Nu de preparatul în sine ci de gust, de familiaritatea pe care ți-o aducea. Doar ai mâncat câteva zeci de ani acele preparate și nu ai cum să le uiți peste noapte.

De pește îmi e mie poftă cel mai des, iar această rețetă de icre de amaranth este prima în această direcție care m-a uimit prin simplitatea ei, dar și prin gustul extraordinar.

Amaranth-ul este o pseudo-cereală cu boabe foarte mici care imită perfect textura de icre de pește. Am văzut pe internet că există și o variantă cu semințe de chia pe care urmează să o încerc, însă cu amaranth textura este efectiv 1:1.

Gustul de “pește” ni-l luăm de la uleiul de in, însă am văzut versiuni în care fierbi amaranth-ul alături de o algă, dacă nu ai la îndemână ulei de in.

Hai să vedem totuși cum se prepară ❤️

Ingrediente

  • 1/2 cană semințe de amaranth

  • 2 linguri de maioneză – dacă vrei să o faci în casă, aici rețetă

  • o jumătate ceapă roșie

  • zeamă de la o jumătate de lămâie

  • o linguriță sare

  • 2 lingurițe de ulei de in

Mod de preparare

  • Începem prin a prepara amaranth-ul. E bine de știut că se fierbe 1:3 în apă. Adică o parte amaranth și 3 părți apă. Este ideal să îl lăsați peste noapte la înmuiat în apă. Așa procedăm cu toate leguminoasele și cereale pentru a putea absorbi nutrienții mai ușor. După ce a stat la înmuiat, schimbăm apa, punem 3 părți apă alături de amaranth și lăsăm la fiert la foc mic. Ai grijă să amesteci căci e posibil să se prindă. Ar trebui să dureze 15-25 de minute până când absoarbe toată apa. Dacă te hotărăști să dublezi rețeta, să ai în vedere că timpul de fiert s-ar putea să crească și el. După ce fierbe, lăsăm la răcit compoziția
  • După ce s-a răcit, o transferăm într-un castron, adăugăm maioneza, ceapa, sarea, lamâia și ulei-ul și amestecăm.
  • În acest stadiu ar fi bine să guști și să mai dregi puțin gustul după cum îți place, mai acru sau mai sărat.

    Să avem poftă!