Cremsnit Vegan

Nu v-am zis eu că pot să veganizez orice? Bine… recunosc, mă laud cam mult. Însă am fost super ingenioasă cu rețeta aceasta și în plus am și descoperit un nou produs accidental vegan în supermarket.

Voi știați că praful de budincă este vegan? wow, right? Trebuie doar să îl faceți cu lapte vegetal și ta daaaa.. un desert vegan super rapid.

hai să ne apucăm de treabă să vedem cât de ușor se face 💚

Ingrediente

  • 275g foietaj proaspăt (eu am folosit foietajul de la Lidl – cel de la frigider)

  • 1 plic de praf budincă de vanilie

  • 3 linguri zahăr brun + o lingură zahăr normal

  • 500 ml lapte vegetal + o lingură lapte separat

  • 200ml frișcă vegetală vegană

  • 1 esență de vanilie

Mod de preparare

  • Începem prin a face foile de foietaj. Încălzim cuptorul la 200 grade, iar cât timp se încălzește pregătim foile. Desfacem foaia de foietaj și o tăiem în două bucăți egale.
    Mențiune: forma în care am montat eu foietajul era un trapez, motiv pentru care foile nu au fost egale, le-am măsurat folosind tava.
    Punem cele două foi pe o tavă de cuptor, folosind foaia de copt din ambalaj (dacă ai luat versiunea de la lidl vine cu o foaie de copt inclusă). Le înțepăm cu o furculită să nu crească prea mult și le ungem pe ambele cu laptele vegetal, iar pe cea care o sa vina deasupra presărăm lingura de zahăr normal.
    le coacem pentru 15 minute la 200 grade iar apoi le lăsăm la răcit la temperatura camerei.
  • Între timp pregătim crema. Începem prin a face budinca conform instrucțiunilor din pachet. Adică amestecăm cele 3 linguri de zahăr cu praful și câteva linguri de zahăr într-un castron. După ce se formează o pastă, amestecăm cu restul de lapte și punem pe foc.
    Fierbem la foc mic, amestecând până când se îngroasă. Când e gata o lăsăm la răcit. Înainte să se răcească complet adăugăm esența de vanilie și amestecăm.
  • După ce s-a răcit crema, batem frica bine și apoi amestecăm totul cu o spatulă. După ce s-a omogenizat e timpul să asamblăm totul.
  • Punem prima foaie într-o tavă, adăugăm crema și apoi ultima foaie. Dăm la frigider pentru 4 ore, preferabil peste noapte, iar apoi putem servi.

    Mențiune importantă: Crema nu e jeleu complet (textură de diplomat) pentru că mie îmi place să fie ușor moale. Dacă o vrei mai tare, atunci trebuie să adaugi 2g de agar agar la 100ml de lapte în cremă.