Ciorbă de burtă (pleurotus)

Ciorba de burtă a fost un fel de mâncare pe care l-am adorat, acum însă nu mai sunt așa sigură. Versiunea de mai jos cu pluerotus și smântână vegetală este uimitoare. De ce? Păstrează tot ce e bun din amintire, dar renunță la tot ce era rău. ce poți cere mai mult? 🍽

Ingrediente

  • 500g ciuperci pleurotus

  • 2l apă

  • un cub supă de legume

  • un morcov

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 200 ml smântână vegetală Alpro

  • 2 foi dafin

  • o legătură pătrunjel

  • sare, piper după gust

Mod de preparare

  • Spalam legumele bine si apoi incepem sa le taiem.
    Mie imi place sa le tai pe toate, inainte sa incep gatitul efectiv. Mi se pare ca e mai curat si mai usor de gestionat.

    Ciuperciile le taiem fasii (exact cum a-i taia burta)
    Ceapa si morcovul ii taiem cuburi.
  • Punem oala de ciorba pe foc, punem cele doua linguri de ulei si sotăm ceapa, morcovul, coditele de la partunjel și cele două foi de dafin. Cand au devenit putin translucide, pun ciupercile si cubul de supa.
    Punem un stop de sare și călim 2-3 minute.
  • Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă aproximativ 20 minute.
  • Adaugam smantana vegetala, lasam sa dea din nou in foc, oprim si punem patrunjel deasupra.
    Mie imi place super fierbinte cu o felie de paine si cu un ardei rosu.
    Pofta buna!