chiftelute-dovlecel-vegane

Chifteluțe de dovlecel vegane

Aceste chiftelute sunt de departe modul meu preferat de a manca dovlecei 👏🏻 asta si dovlecei pane, right?

După multe teste am găsit combinația care imită perfect rețeta originală și care îmi încântă papilele de fiecare date.

Ingrediente

  • un dovlecel (aprox 500g)

  • 200g tofu în saramură stors

  • 40g făină

  • o legătură mărar

  • 2 căței usturoi zdrobiți

  • sare și piper.

Mod de preparare

  • Dam pe razatoare dovlecelul si tofu in saramura si folosind un prosop de bucatarie eliminam cat de mult lichid se poate.
    Pro tip: e bine sa pui un strop de sare pe dovlecel, sa il lasi 10 minute si apoi sa ii storci. In acest mod o sa scoti mai usor lichidul.
  • Adaugam faina, mararul, sarea si piperul, amestecam bine si apoi formam chiftelutele.
  • Se pot gati in baie de ultei, in tigaie aderenta sau chiar la cuptor/airfyer.
-v