Fie că ești flexitarian, vegan sau ții post, cu aceste rețete viața ta va fi mai ușoară cu siguranță.
Vă puteți imagina doar câte rețete vegane puteți face cu tofu, mai ales luând în calcul câte feluri de tofu ne oferă @inedit.ro: natur, sărat, cu mărar, cu ardei și afumat.
Rețetele pe care vi le propun astăzi sunt:
Tofu nuggets
Tofu parmigiana
Burrito bowl cu tofu marinat
Fiecare preparat se poate găti la cuptor/airfryer, pentru un stil de viață mai echilibrat, dar se și poate prăji, pentru un stil de viață mai indulgent și crocant :D.
Nu-i așa că și voi aveți rețeta voastră preferată cu tofu?
Dacă vreți să vă lăudați cu ea, puteți participa la concursul organizat de @inedit.ro pe paginile lor de Facebook și Instagram. Puteți câștiga un Multicooker inteligent sau un Grătar electric.
Tofu nuggets
Ingrediente 2 porții
1 linguri de ulei de măsline + extra pentru tavă
2 linguri de făină + extra pentru tapetat
2 linguri de amidon de porumb
2 linguri de drojdie nutrițională
1 linguriță de usturoi uscat
1 linguriță de ceapă uscată
1 linguriță sare
un bloc tofu inedit natur
3-4 linguri de pesmet
200ml de apă (sau puțin mai mult)
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180g, dacă folosiți un airfryer puteți sări acest pas.
Ungeți o tavă de copt; puneți-o deoparte. Într-un bol mediu, amestecați 2 linguri de făină, 2 linguri de amidon de porumb, 2 linguri de drojdie nutritivă, 1 lingură de pudră de usturoi, 1 lingură de pudră de ceapă și 1 linguriță de sare cu suficientă apă pentru a forma un aluat asemănător cu cel pentru clătite americane. Puneți amestecul de condimente cu aluat deoparte. - Tamponează blocul de tofu scurs cu un prosop curat de bucătărie sau cu hârtie de bucătărie.
Cu mâinile, rupeți-l în bucăți neregulate, de dimensiuni mici (aproximativ 2,5 cm). Așezați bucățile într-un alt bol mediu și tamponează-le din nou uscate.
Apoi, dați fiecare bucată de tofu prin făină, asigurându-vă că este bine acoperită, apoi prin amestecul de aluat preparat anterior și în final prin pesmet. - Întindeți bucățile de tofu pe tava de copt pregătită (contactul direct cu tava îi ajută să devină crocanți). În acest pas mie îmi place să presar ulei de măsline extra, cel mai ușor este un un spray.
- Coaceți bucățile de tofu în cuptorul preîncălzit, până când exteriorul lor devine auriu și crocant, timp de 30–35 de minute. Dacă observați că se rumenesc prea repede, puteți reduce temperatura cuptorului puțin.
Tofu parmigiana
Ingrediente
1/4 ceașcă pesmet simplu uscat
un bloc tofu inedit natur
1 linguriță amestec de condimente italiene
1/4 linguriță de pudră de usturoi
1/4 linguriță de sare
2 lingurițe plus 1 lingură ulei de măsline extra-virgin, divizate
1 ceapă mică, tocată
3/4 ceașcă sos de roșii, preferabil cu conținut redus de sare
2 lingurițe busuioc proaspăt tocat
Cascaval vegan sau parmezan vegan
Mod de preparare
- Combinați pesmetul și amestecul de condimente italiene într-o farfurie puțin adâncă. Tăiați tofu în 4 felii lungi și tamponați-le uscate. Presărați ambele părți ale tofu-ului cu pudră de usturoi și sare, apoi învârtiți-le în amestecul de pesmet.
- Încălziți ulei într-o tigaie adâncă la foc mediu. Puneți feliile de tofu în tigaie și prăjiți-le în ulei până devin crocante și aurii pe ambele părți. Scoateți-le pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
- Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie sau cratiță la foc mediu. Adăugați ceapa și o sotați până devine aurie. Apoi adăugațoi sosul de roșii și gătiți la foc mic pentru 5-7 minute.
Gustați sosul și adăugați condimente suplimentare după preferință, cum ar fi sare și piper, sau alte ierburi și condimente, dacă doriți. - Transferăm sosul de roșii într-o tavă de cuptor, adăugăm apoi feliile de tofu rumene, presărăm cu cașcaval vegan, busuioc proaspăt și apoi dăm la cuptor pentru 15 minute până se combină aromele bine.
Burrito bowl cu tofu marinat
Ingrediente pentru 2 porții
o cutie conservă fasole neagră
1 avocado
1 ardei roșu
un bloc tofu inedit natur
2 linguri sriracha
2 linguri ketchup dulce
1 linguriță boia dulce
1 linguriță usturoi
1 linguriță pudră de ceapă
1 linuriță sare
pentru salsa: ceapă roșie, roții, castraveți, coriandru și lime
125g de orez basmati
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180g, dacă folosiți un airfryer puteți sări acest pas.
Tamponează blocul de tofu scurs cu un prosop curat de bucătărie sau cu hârtie de bucătărie.
Apoi îl tăiem în cuburi și îl tamponăm din nou. - Amestecați toate condimentele pentru marinadă apoi puneți tofu și acoperiți integral. Puneți la cuptor sau airfryer și coaceți până devine ferm și auriu.
- Fierbeți orezul folosind combinația o parte orez, două parți apă. Tăiați toate legumele pentru salsa cât de mărunt puteți și apoi asezonați cu sare și lime.
- Pentru a crea bowl-ul, asezați toate legumele ca în poză/video și serviți.